15 mei 2016

Politiek nieuws in de media wk 19

Wekelijks publiceren wij, in het weekend, een overzicht van artikelen over de Hoeksche Waardse gemeentepolitiek, verschenen in de regionale kranten en andere media.

Klik voor de artikelen in de regionale kranten op Week 19-2016

 


foto Arie Janson 2Arie Janson ontving in het onvolprezen radioprogramma ‘Nieuwsradio Hoeksche Waard’ op zaterdagochtend 14 mei weer enkele politieke gasten om te praten over de recente ontwikkelingen rond de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard.

 

foto arnold de manfoto Adriaan van der WulpOm 10.00 uur waren Arnold de Man (linker foto), fractievoorzitter VVD Strijen, en Adriaan van der Wulp, fractievoorzitter SGP Binnenmaas, aan de beurt.
Met heldere betogen gaven zij hun visie over de bestuurlijke toekomst en het onderzoek van de Provincie naar de financiële consequenties van de beide modellen, herindelen of versterkt samenwerken.

foto pieter van der meer2Om 10.30 uur sprak Arie met Pieter van der Meer, fractievoorzitter CDA Cromstrijen, in zijn hoedanigheid van initiatiefnemer van een motie tot het instellen van een zogenaamde ‘referendumverordening‘.
Een dergelijke motie is de afgelopen week door de gemeenteraden van Cromstrijen en Korendijk aangenomen.

Bovengenoemde gesprekken kunt u hier nog eens beluisteren.


Jelle met baardFoto Rene bij PSAfgelopen woensdag (11 mei) zijn de Korendijkse PvdA-ers Jelle Stelpstra (links) en René Krabbe naar Den Haag afgereisd om wederom aandacht te vragen voor de voortdurende problemen met het busvervoer in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee.

Het was voor Krabbe weer een hele toer om binnen de toegewezen spreektijd van 5 minuten zijn verhaal te doen.
Zijn tekst kunt u hier nog eens lezen.

De behandeling van het betreffende agendapunt is op video vastgelegd.
Klik hier voor de videoregistratie. Het agendapunt over de de evaluatie van de concessie-overgang van Arriva naar Connexxion begint na 20 minuten.

Het digitale ‘zwartboek’ zal binnenkort op deze website worden gepubliceerd.

Foto aanbieding zwartboek

Voorzitter van de Statencommissie V&M, mevrouw Ria Oosterop – van Leussen, neemt symbolisch de digitale klachtenrapportage over het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard en op Goeree-Flakkee in ontvangst van René Krabbe.(foto: Jelle Stelpstra)