Paulien Tanja

Wethouder gemeente Strijen

Ik woon sinds 2006 in Strijen en heb het daar erg naar mijn zin. Een nieuwe baan bij de gemeente Rotterdam bracht me destijds naar de mooie Hoeksche Waard. Het ‘Oude Land van Strijen’ vind ik mooi en ik loop ook graag door de Oeverlanden op Strijen Sas. Ik heb vier kinderen waarvan er twee studeren en twee in Oud-Beijerland naar school gaan.

Al vanaf jonge leeftijd volgde ik de raadsvergaderingen en werd ik betrokken bij het wel en wee van de gemeente Het Bildt. Mijn ouders goten het met de paplepel in. Zij stonden volop in de samenleving en ik ging daar als vanzelfsprekend in mee. Dat is zo gebleven.
Ik werd al snel bestuurlid voor de PvdA, daarna commissielid en kwam op de lijst. Zo ging het ook in Strijen en werd ik uiteindelijk wethouder. Een mooie baan. Ik kan zo meer invloed op het beleid hebben, bijvoorbeeld door de regelingen voor chronisch zieken veel uitgebreider te krijgen waardoor meer mensen er gebruik van kunnen maken. Of het jeugd en cultuurfonds waar ik mijn best voor heb gedaan. Zo kunnen kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, toch volop meedoen aan sport of muziekles of hun zwemdiploma halen.
Maar ook door een subsidieregeling voor isolatie van woningen voor inwoners te maken. Investeert een inwoner 1500 euro aan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of hr glas of vloerisolatie dan krijgt diegene 500 euro van de gemeente. Dat maakt isolatie bereikbaar voor mensen met een wat kleinere beurs.
De WMO is een belangrijk onderdeel van mijn portefeuille. In het land is veel te doen over de WMO. In de Hoeksche Waard doen we het gelukkig goed. We hebben eerlijke tarieven met de zorgaanbieders afgesproken en de inwoners betalen een beperkte eigen bijdrage afhankelijk van hun inkomen. Het eigen bijdrage beleid zal veranderen. Ten gunste van de inwoner. Daar heb ik me erg voor ingezet en het is gelukt.
Verder probeer ik initiatieven uit de samenleving te ondersteunen, bijvoorbeeld ‘Eten bij het Molenschaer’, het Odense huis, of initiatieven van zorgaanbieders, sportverenigingen of anderen. Het geeft beweging en betrokkenheid bij het dorp en haar bewoners.