Jelle Stelpstra

Adviseur PvdA fractie Korendijk

Door zijn verhuizing naar Rotterdam heeft Jelle na 12 jaar op 10.04.2018 helaas zijn PvdA fractievoorzitterschap in Korendijk moeten beëindigen en heeft René Krabbe zijn plaats ingenomen. Tot 1 januari 2019 blijft hij de fractie met adviezen ondersteunen.
Zijn afscheid van de Raad werd een klein feestje.

 

Beluister hier de 6 toespraken die een mooi beeld schetsten van zijn politieke carrière.

 

Sinds 2006 ben ik raadslid in de gemeente Korendijk. Ik begon destijds met de portefeuille financiën en inmiddels ben ik fractievoorzitter.

Aan het einde van mijn middelbareschooltijd kwam Pim Fortuyn op. Die flamboyante man heeft mijn interesse in de politiek aangewakkerd. Ik hield (en houd) van scherpe debatten en de mooie gesprekstactieken. Het stimuleerde me om te blijven kijken, maar vooral ook om een eigen mening te vormen over de inhoud van die debatten. Die mening wordt nog altijd het best vertolkt door de Partij van de Arbeid.

Van die partij ben ik dan ook lid geworden en ik ben voor de Partij van de Arbeid actief geworden in de gemeenteraad. De mooiste PvdA-waarde vind ik het bieden van gelijke kansen. Niemand hoeft gelijk te worden aan een ander, maar het is wel zo eerlijk als we iedereen gelijke kansen proberen te geven; een gelijke startpositie. Die waarde vormt een belangrijk uitgangspunt in mijn raadswerk.