Ombudsteam

Er zijn inmiddels meer dan 130 lokale PvdA-ombudsteams actief in steden en dorpen, en dat worden er steeds meer. In deze teams staan vrijwilligers klaar om mensen te helpen met wat Den Haag ‘de kleine problemen’ noemt. Noem ze klein, maar het gaat hier wel om grote ergernissen: overlast, criminaliteit, juridisch getouwtrek, gebrekkige huisvesting, allemaal zaken die mensen dagelijks raken.

Ombudswerk richt zich traditiegetrouw vooral op klachten over overheidsinstanties, maar wij kunnen je ook op weg helpen als je niet goed weet bij welke instantie je moet aankloppen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over een geschil met gemeente, bank, fiscus of ziekenhuis.

foto 2 ombudsteam (1)De afdeling Hoeksche Waard van de PvdA heeft sinds kort ook een ombudsteam. Een club vrijwilligers die probeert u een eindje op weg te helpen bij het oplossen van een probleem.  Wacht vooral niet tot iets een groot probleem is geworden; al heeft u maar een vraag over hoe en bij wie u een probleem moet aankaarten, wij helpen u graag.

In het ombudsteam zitten mensen met verschillende specialismen; uitbreiding van het team is altijd welkom.

Coördinator is Martin Honders uit Heinenoord, oud-wethouder in Cromstrijen en voormalige fractievoorzitter in Binnenmaas. ,,Mensen hebben op allerlei terreinen behoefte aan hulp omdat zij vastlopen in regels die vaak niet goed uitpakken. Wij zijn onderdeel van een partij die de deuren wijd open heeft staan voor iedereen met problemen of ideeën,” aldus Honders.

De overige leden van het PvdA-Ombudsteam zijn Piet Penning uit Cromstrijen (raadslid), Piet Westdijk uit Puttershoek (vakbondsman en oud-fractievoorzitter in Binnenmaas) en Jan Robbemond uit ‘s-Gravendeel (journalist).

De komende tijd gaan wij ervaring opdoen.

Allereerst treft u ons altijd bij de nieuwe PvdA-(ombuds)camper, die u vanaf nu veelvuldig zult treffen in de diverse dorpen en buurtschappen. Houdt hiervoor de ‘agenda’ op deze pagina in de gaten.
Daarnaast is er ook een speciaal telefoonnummer waarop u het ombudsteam kunt bereiken: 0620303555 (tel. spreekuur dinsdags van 18.00 uur tot 21.00 uur)
Tenslotte kunt het team ook per e-mail bereiken: ombudsteam@pvdahoekschewaard.nl 

Klik hier voor een filmpje over het ombudswerk.

Ook onze Tweede Kamerfractie heeft een eigen ombudsteam. Als daar aanleiding toe is, stellen zij zaken aan de orde in een debat of stellen er Kamervragen over.