25 juni 2016

Politiek nieuws in de media wk 25

Wekelijks publiceren wij, in het weekend, een overzicht van artikelen over de Hoeksche Waardse gemeentepolitiek, verschenen in de regionale kranten en andere media.

 

 

Klik voor de artikelen in de regionale kranten op Week 25-2016foto Marijke
VVD fractievoorzitter in Korendijk, Marijke Boorsma, deed zaterdag, vanaf 11:33h,  in het radioprogramma ”Nieuwsradio Hoeksche Waard” uitgebreid verslag van de provinciale hoorzitting over de geplande windturbines in Korendijk en de mogelijke gevolgen van deze bijeenkomst.

Klik hier voor de audio-opname.


 

Foto Servaas Stoop
Burgemeester Servaas Stoop van Korendijk besprak in hetzelfde radioprogramma de actuele stand van zaken met betrekking tot de noodopvang van vluchtelingen in de Hoeksche Waard.
U kunt de opname hier nog terugluisteren (even doorschuiven naar 34:00).


 


challenge_landschap_2070_0

Voor de liefhebber:

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur is het adviescollege voor regering en parlement op het brede terrein van de fysieke leefomgeving.

Deze raad heeft onlangs de “Challenge Landschap 2070” georganiseerd.

Aan de hand van trends en ontwikkelingen schetsten tien deelnemende teams de dynamiek van het veranderende landschap, hoe je kunt omgaan met onzekerheden en welke rol overheden kunnen en moeten spelen.

De video’s en presentaties van de ontwerpbureaus en kennisinstellingen die deelnamen aan de ‘Challenge Landschap 2070’ zijn nu hier te bekijken.