Bram van Hemmen voorgedragen als eerste kroonbenoemde burgemeester van de Hoeksche Waard

23 februari 2020

De gemeenteraad heeft in een buitengewone besloten raadsvergadering op 18 februari 2020 besloten om dhr. Bram van Hemmen (46) aan te bevelen als nieuwe burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Dhr. Van Hemmen is nu burgemeester van de gemeente Sliedrecht. De uitkomst van de besloten raadsvergadering is tijdens de openbare raadsvergadering op dezelfde avond bekendgemaakt door dhr. Adriaan Van der Wulp, voorzitter van de vertrouwenscommissie. De nieuwe burgemeester volgt JanPeter Lokker op die (de derde) waarnemend burgemeester is sinds 23 december 2019.

“De raad ziet in dhr. Van Hemmen een gedreven en energieke burgemeester die met zijn inzicht, ervaring en daadkracht met ons de de schaalslag kan gaan maken en tegelijkertijd de toegankelijke burgervaderblijft voor de inwoners van de Hoeksche Waard.

Iemand die een communicatief, doortastend en verbindend burgemeester van de Hoeksche Waard kan zijn en die de gemeente Hoeksche Waard verder kan brengen”, zo vatte de heer Van der Wulp het oordeel van de gemeenteraad samen. “Door zijn jarenlange ervaring heeft dhr. Van Hemmen niet alleen veel bestuurlijke ervaring opgedaan, maar neemt hij eveneens een uitgebreid bestuurlijk netwerk mee”.

De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op eerder heeft vastgesteld.

Genoemde profielschets kunt u hier nalezen.

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koning aangeboden. De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit.

De installatie van de nieuwe burgemeester vindt plaats op 13 november 2019.

Over de achtergrond van onze nieuwe burgemeester vonden wij het volgende op Wikipedia.
De pers wis hem de afgelopen dagen ook al te vinden.

Waar ben je naar op zoek?