PvdA in de Raad van de Hoeksche Waard, mei 2022

8 juni 2022

PvdA in de raad 

 

Op 24 mei 2022 eindigde wederom een vergadercyclus van de gemeenteraad Hoeksche Waard. Het was geen volle agenda en er stonden geen gevoelige onderwerpen ter discussie. Het college was nog demissionair, de collegevorming was nog in volle gang en de raad beleefde ‘komkommertijd’.

Voor het Fysieke Domein waren geen onderwerpen geagendeerd. Voor Bestuur en Middelen stond alleen een voorstel voor het leefgeld voor de vluchtelingen uit Oekraïne op de agenda.

Het voorgestelde bedrag 375.000, euro werd ten laste van de algemene middelen vastgesteld. Er komt hiervoor nog een bijdrage van het Rijk. Het leefgeld is bedoeld voor de mensen uit Oekraïne om te voorzien in hun levensonderhoud.

Dit voorstel werd met algemene stemmen aangenomen.

De algemene subsidieverordening 2022 werd op een aantal punten aangepast en verbeterd. De tekst met betrekking tot het indienen van een aanvraag voor een structurele subsidie (artikel 7 lid 2 sub b) kon op een aantal duidelijker worden geformuleerd. Vooral het stukje planmatige tijdsplanning riep vragen op. De PvdA-fractie heeft een amendement ingediend met een verbeterd tekstvoorstel.  Dit voorstel werd door de gemeenteraad overgenomen.

Het rapport van de Rekenkamer over informatiebeveiliging & privacy werd ter bespreking doorgeschoven naar de vergadercyclus van juli.

Een motie vreemd aan de agenda om de mogelijkheden te verruimen voor het opladen van een elektrische auto’s met eigen stroom door middel van kabelvoorzieningen in het trottoir was door alle partijen ingediend en werd met algemene stemmen aangenomen. De motie werd dus ook door de PvdA van harte ondersteund.