PvdA in de raad

20 april 2020

Deze derde ‘PvdA in de raad’ zou over de derde raadscyclus van dit jaar zijn gaan. De corona crisis met al zijn verboden en voorwaarden heeft echter ook  het raadswerk zo goed als stilgelegd. Dat was wat ons betreft de enig juiste beslissing.

Het zijn ongewone tijden waarbij het vooral om samenwerking gaat. De PvdA fractie heeft daarom het initiatief genomen voor een gemeenschappelijke verklaring vanuit alle raadsfracties.  Bijzondere tijden vragen immers om samenwerking

Deze verklaring kunt u hier terugluisteren:

https://www.omroephw.nl/2020/04/een-gezamenlijke-boodschap-van-de-raadsleden/

 

Er is In de gemeente hard gewerkt aan het mogelijk maken van digitaal vergaderen. Het overleg van de fractievoorzitters heeft al een keer digitaal plaats gehad. Op dinsdag 21 april vind de digitale oordeelsvormende raadsvergadering plaats; het betreft twee parallelle digitale sessies, één voor het onderwerp ‘bestuur en samenleving’ en één voor het onderwerp ‘fysieke leefomgeving’.

Aan deze vorm van vergaderen zit het nadeel dat er vooralsnog slechts één lid per fractie per vergadering deel kan nemen. Aan verruiming van het aantal deelnemers wordt gewerkt. Maar ook tijdens de daaropvolgende besluitvormende vergadering op dinsdag 28 april kan per fractie maar één raadslid per fractie digitaal aanschuiven.

Ik hoop dat deze link voldoende zal zijn om de vergadering van 21 april  via internet te kunnen volgen:

Klik hier.

Mochten mij in de loop van morgen nadere berichten hierover bereiken dan zal ik deze op onze site en via Twitter verspreiden.

In deze periode heeft ons burgerraadslid Olga Guttenberg – Magno Bataglia helaas besloten om te stoppen als burgerraadslid. Zij heeft daar in haar brief aan de voorzitter van de gemeenteraad persoonlijke redenen voor aangevoerd. Wij betreuren haar besluit, maar kunnen niet anders doen dan dit accepteren. Wij bedanken Olga voor haar inzet in de achter ons liggende periode.

De fractie beraadt zich op de invulling van de ontstane vacature voor een burgerraadslid.

Ook de fractie vergadert digitaal. De eerste voltallige vergadering is op dinsdag 14 april. Op de agenda staat de inbreng van de PvdA bij de onderwerpen op de agenda’s van de oordeelsvormende vergaderingen van 21 april.

Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en wensen iedereen in deze periode het allerbeste toe; let op elkaar en zorg voor elkaar!

Hartelijke groet,
Fractie PvdA