14 januari 2017

Politiek nieuws in de media wk 2

Wekelijks publiceren wij, in het weekend, een overzicht van artikelen over de Hoeksche Waardse gemeentepolitiek, verschenen in de regionale kranten en andere media.
Nu het politieke reces weer teneinde is en ook de nieuwjaarsbijeenkomsten weer achter de rug zijn, begint vanzelf het politieke nieuws weer aan te trekken.

Met dank aan Mark De Koning voor de prachtige cartoon. 

Klik voor de artikelen in de regionale kranten op Week 2-2017Nieuws dat de kranten weliswaar wel al bereikt heeft maar in het programma ‘Nieuwsradio Hoeksche Waard’ van zeer heldere toelichting werd voorzien, betreft de woningmarktontwikkeling in de Hoeksche Waard  en de verkeersopgave op en rondom ons eiland.


Ben Pluimer, directeur van HW Wonen, legt op zeer duidelijke wijze uit wat de knelpunten en kansen zijn bij het inspelen op een veranderende woningbehoefte.
Het interview kunt u hier nog eens beluisteren.

 


Harry van Waveren, wethouder van Oud-Beijerland, legt uit welke problemen er op ons af komen door de opening van de A4 en op welke wijze de HW-gemeenten hieraan denken te gaan werken.
U kunt  deze opname hier terugluisteren na 46:35.


 

Omdat er in de media nog geen aandacht aan geschonken is hebben wij voor u onderstaand bericht van de website van de gemeente Cromstrijen ‘geplukt’.