Onze kandidaten op een rij.

14 oktober 2018

Onder aanvoering van onze onbetwistbare lijsttrekker Piet Westdijk uit Puttershoek ziet de PvdA Hoeksche Waard de herindelingsverkiezingen op 21 november met veel vertrouwen tegemoet.

De fractievoorzitter in Binnenmaas heeft veel ervaring als raadslid. Ook is hij actief als ombudsman en is hij één van de coördinatoren van de belastingservice van de FNV Hoeksche Waard. Onze lijsttrekker belichaamt dat lokale politici sterk zijn geworteld in de samenleving waaruit zij voortkomen.
Westdijk kent de streek en de mensen en en koestert de ambitie om de nieuwe gemeente Hoeksche Waard de komende ruim drie jaar een goede basis te verschaffen.
Westdijk maakt helder dat solidariteit, rechtvaardigheid en eerlijk delen van alle tijden zijn.

Op de tweede plaats staat een nieuwkomer, organisatiedeskundige Mark de Koning uit Oud-Beijerland. Hij heeft zich de afgelopen jaren achter de schermen namens de PvdA met allerlei zaken beziggehouden in de Hoeksche Waard. Hij is als partijlid gepokt en gemazeld in de Jonge Socialisten (JS), waarvan hij voorzitter was.

Piet Penning uit Klaaswaal, raadslid in Cromstrijen, staat op de derde plaats. Hij brengt veel ervaring mee en heeft een groot netwerk in Den Haag. Penning is sinds jaar en dag congresafgevaardigde van de afdeling en ook deze verkiezingen is hij campagnecoördinator.

Jan Robbemond uit ‘s-Gravendeel prijkt op plek vier. Hij ziet er naar uit om in de eerste gemeenteraad van de Hoeksche Waard zitting te kunnen nemen. als journalist heeft hij het proces naar de samenvoeging van de gemeenten in de Hoeksche Waard, waar hij fervent voorstander van was, van meet af aan gevolgd. In 1994 schreef hij ter gelegenheid van de opheffing van het Overlegorgaan Hoeksche Waard, het toenmalige samenwerkingsverband, het boekje ‘een vleugje eensgezindheid’.

Op plaats vijf staat Eric Hitzert (burgerraadslid in Binnenmaas) uit Heinenoord.

Frans Tuinder (voormalig raadslid en wethouder, burgerraadslid in Cromstrijen) uit Numansdorp staat op zes, Sija Spruit uit Heinenoord op zeven, Esdra Minnaard (voormalig raadslid en wethouder) uit Nieuw Beijerland op acht, René Krabbe (raadslid Korendijk) uit Zuid-Beijerland op negen, Chris van Mechelen (voormalig wethouder) uit Strijen op tien, Ingrid Metselaar (voormalig raadslid) uit ‘s-Gravendeel op elf, Martin Honders (voormalig wethouder in Cromstrijen en Korendijk) uit Heinenoord op twaalf en Dick Hitzert (voormalig wethouder in Oud-Beijerland, burgerraadslid in Binnenmaas) uit Heinenoord op dertien.