Door op 23 december 2016

Lekker en gezellig eten bij het Molenschaer in Strijen

Een aantal vrijwilligers uit Strijen heeft het Molenschaerbenaderd om samen met hun cliënten eten te gaan koken. Voor 3 euro per keer kan iedereen die dat wil, komen eten.

 

 

 

Arjo Smitshoek, de rijdende groenteman, leverde en sponsorde de verse groenten, Bert de VersFruitSpecialist het fruit en de BroodSensatie de 120 broodjes.
Vrijwilligers hielpen met koken en bedienen en vooral de cliënten van het Molenschaer waren aan het werk.
Het was best spannend, wie zouden er allemaal komen?
De eerste keer zaten we met zo’n 20 man lekker te eten van de maaltijdsoep. Het was een heel diverse groep mensen die elkaar daar ontmoetten.
Mooie gesprekken en gezelligheid. Ik ga zeker met enige regelmaat eten bij het Molenschaer!

Paulien Tanja is wethouder voor de PvdA in Strijen.


De gerechten worden gemaakt door de cliënten van Het Molenschaer, met de hulp van vrijwilligers.
Tegen betaling van een klein bedrag kunnen inwoners van Strijen samen een maaltijd nuttigen. Er kan iedere donderdagavond, in de even weken (!), worden gegeten tussen 17.30 uur en 19.00 uur, om 18.30 uur sluit de keuken.

Het Molenschaer is te vinden aan de Boskade 2 in Strijen.


*Activiteitencentrum Het Molenschaer is één van de locaties van dagbesteding Hoeksche waard van de Gemiva-SVG Groep. Het gebouw staat midden in het dorp en huisvest acht groepen in het gebouw en vier locaties buiten het gebouw: Dorpsmolen in Numansdorp, Groenvoorziening in Oud-Beijerland, Gemivaria in Strijen en Buitenmaas in Mijnsheerenland.