Inspirerende en bomvolle bijeenkomst over de alternatieve plannen voor de Hitsertse kade

24 oktober 2018

Op maandag 29 oktober jl. heeft de werkgroep ‘Hitsertse kade’ een informatiebijeenkomst georganiseerd in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland om hun onderzoek te presenteren naar de ideeën voor de toekomst van het recreatieterrein aan de Hitsertse kade in Zuid-Beijerland. Het initiatief voor dit onderzoek is genomen i.v.m. gemeentelijke plannen op dit terrein 12 woningen voor permanente bewoning te realiseren.

In grote getalen waren inwoners van Zuid-Beijerland, gebruikers van het recreatieterrein uit Zuid-Beijerland en vele omringende dorpen, alsmede (toekomstige) politici uit heel de Hoeksche Waard op deze bijeenkomst afgekomen.

Op 28 april jl. presenteerde Zeelenberg architectuur een aangepast plan voor 12 woningen voor permanente bewoning.

Ik deed u hier eerder op deze site verslag van.

De werkgroep heeft de afgelopen weken ca. 500 suggesties gekregen van verbeteringen aan het bestaand reacreatieterrein.

Dit heeft geleid tot een drietal mogelijke toekomstbeelden van het recreatieterrein. Nadrukkelijk is gezegd dat dit nog geen concrete plannen zijn, maar dat ze als leidraad dienen voor concrete planvorming, inclusief begroting en plannen voor beheer en onderhoud van het terrein.

Verantwoordelijk wethouder, Paul Boogaard, heeft inmiddels aangekondigd, op basis van deze presentatie, op korte termijn samen met de werkgroep te willen komen tot een zogenaamd overdrachtsdocument voor de nieuwe gemeenteraad van Hoeksche Waard.

Voor degenen die niet aanwezig waren, hieronder de sheets van de presentatie.

De bestaande situatie

Het eerste plan uit de gebiedsvisie

 

Het meest recente plan van Zeelenberg

 

 

 


 

Bekijk hier het mooie filmpje van Sanne Waldekker van RTV Rijnmond.


 

Hoewel er helaas geen pers aanwezig was publiceerde AD Hoeksche Waard de volgende dag toch een artikeltje.