9 mei 2016

Hans Spekman komt naar de Hoeksche Waard

Landelijk PvdA-voorzitter Hans Spekman brengt op woensdag 18 mei a.s. een gecombineerd werkbezoek aan de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.
De twee afdelingen van de partij hebben een gezamenlijk programma opgesteld.

 

Om 15.00 u. wordt Hans ontvangen in de aula van het Hoeksch Lyceum (Hoefsmid 1, 3263 CC) in Oud-Beijerland, waar hij in een ‘College tour’-achtige setting in debat zal gaan met leerlingen van het Hoeksch Lyceum.
Het idee van een jongerendebat is, afgezien van dat zij spreekwoordelijk ‘de toekomst hebben’, vooral ingegeven door dat zij het ook zijn die na hun studie wegtrekken uit het landelijk gebied; en daarmee de vergrijzing versterken.
Daarnaast heeft het Hoeksch Lyceum goede ervaring met het organiseren van (politieke) debatten.
De volgende thema’s zullen hierbij aan de orde komen: de leefbaarheid in een landelijk gebied waar de vergrijzing toeslaat, de gevolgen daarvan voor het voeren van politiek in de breedste zin van het woord en het streven naar een duurzame energievoorziening in relatie tot de windenergie-opgave.

Om 16.30 u. vertrekt het gezelschap naar Middelharnis alwaar in de raadszaal van de gemeente Goeree-Overflakkee, gevestigd in het bestuurscentrum ‘Het Rondeel’, Dwarsweg 40, 3284 LB te Middelharnis ingegaan zal worden op het thema ‘Goeree-Overflakkee energieneutraal in 2020’.
Een landelijk thema in het kader van duurzaamheid, dat lokaal en regionaal moet worden opgepakt.

Belangstellenden kunnen de beide bijeenkomsten bijwonen. (Uw komst van tevoren graag even aanmelden op tel. nr. 0616951028).

Het avondprogramma is voorbehouden aan de leden van de Partij van de Arbeid en zal bestaan uit een open discussie over de toekomst van de sociaal-democratie in onze veranderende samenleving.