23 november 2016

Gemeenteraden achter fusie Molenwaard en Giessenlanden

RTV Rijnmond bracht vandaag het bericht dat de gemeenteraden van Molenwaard en Giessenlanden definitief tot een fusie van beide gemeenten hebben besloten.

kop-molenwaard-giessenlanden

De gemeenteraden van Molenwaard en Giessenlanden hebben dinsdagavond groen licht gegeven voor de fusie van de gemeenten. Als alles volgens plan verloopt, zou die op 1 januari 2019 een feit moeten zijn.

De gemeenten zien veel voordelen in zo’n herindeling. “Samen zullen we nog beter in staat zijn om de belangen van onze inwoners te behartigen”, zegt burgemeester Werner ten Kate van Giessenlanden.

Inwoners reageerden eerder al positief op de fusieplannen*, maar hadden nog wel een aantal bedenkingen. Zo vreesden ze dat het bestuur verder van de burger af komt te staan. Dat zou slecht zijn voor de opkomst bij lokale verkiezingen.

De burgemeesters hopen die angst weg te nemen. “Iedereen blijft ook als vanouds vooral inwoner van de eigen kern”, belooft Ten Kate. “Inwoners hebben goed voor ogen wat zij belangrijk vinden en houden daar ook in de toekomst veel zeggenschap over.”

*Op 26 september jl. werd bijgaande reportage gemaakt.

De PvdAHW hoopt van harte dat goed voorbeeld goed doet volgen!