Buurtbuscoördinator blij met plannen voor R-Net in de Hoeksche Waard

18 november 2018

Buurtbuscoördinator Klaas Veerman uit Piershil kan zijn geluk niet op. Nog voor de gemeenteraadsverkiezing van woensdag ziet hij zijn verlangen naar betere verbindingen met R-Netbussen (de snelbussen) in de Hoeksche Waard gerealiseerd.

,,Het duurt nog even, maar als gevolg van de overeenstemming tussen vervoersbedrijf Connexxion en de provincie Zuid-Holland is er uitzicht op een stevige verbetering van het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard’’, zegt Veerman.

Hij bepleitte als lid van de PvdA onlangs in een campagnestukje in huis aan huis blad Het Kompas aansluiting op het interlokale openbaar vervoernet en een belangrijkere rol voor het busstation in Heinenoord. ,,Dat ‘halteren’ op het busstation is van groot belang, evenals de doortrekking naar het oosten van het eiland’’, zegt Veerman. Hij heeft er nu vertrouwen in dat de bereikbaarheid wordt verbeterd.

Over één hartewens heeft hij nog geen uitsluitsel en dat is de doortrekking van de sneltram van Barendrecht naar het busstation in Heinenoord.


Onderstaand het genoemde artikeltje in het Kompas