Door René Krabbe op 10 februari 2017

College Binnenmaas houdt drieëneenhalf uur de kaken op elkaar

Tijdens een debat in de gemeenteraad van Binnenmaas vroeg de raad het College van B&W tekst en uitleg over het door Wethouder Wouter Joosten ingediende ontslag.
Dit naar aanleiding van de door Joosten verstuurde brief.

 

In die brief, die u hier nog eens kunt lezen, geeft Joosten als reden aan voor zijn ontslagaanvraag: de ‘verschillen van inzicht binnen het college’.
Verder sprak hij in de brief zijn grote dank en waardering uit voor de raad en de ambtenaren gedurende de afgelopen 7 jaar.
Over het college repte hij met geen woord….

Daar wilden alle partijen natuurlijk wel eens het fijne van weten.
Zij bestookten het college dan ook met tientallen vragen en dienden zelfs een motie van wantrouwen in.
Er werd uren gedebatteerd maar of de raadsleden nu hoog of laag sprongen, over de door Joosten genoemde verschillen van inzicht hield Burgemeester André Borgdorff zijn kaken stijf op elkaar.

Het AD publiceerde het volgende verslag:


       

Om u een kleine indruk te geven van de sfeer tijdens de vergadering, hieronder het zogenaamde ‘1e termijnbetoog’ van fractievoorzitter Jan Maarten Dank.


 

Degene die het debat nog eens wil terugzien klikt hier voor de video-opname.


 

 

René Krabbe

René Krabbe

René is een laatbloeier in de actieve politiek. Tegen het eind van zijn werkzaam leven als architect is hij in 2010 aan de slag gegaan als lid van de commissies ABZ en RBZ in de gemeenteraad van Cromstrijen. Na zijn verhuizing naar Zuid-Beijerland is hij sinds 2014 burgerraadslid geworden en vanaf 10.04.2018 fractievoorzitter in de voormalige

Meer over René Krabbe